ТАНЦОВА ЙОГА ТЕРАПИЯ 

Руми казва: „Танцувай, докато изключиш себе си“.

дата: 23.11.(събота) от 16:00 до 18:00 часа

място: зала „Анахата“, ет. 6

Това е практика, вдъхновена от кундалини йога и свободните танци.

 

Всеки, който може да върви, може да танцува, както всеки, който може да говори може да пее. Това е едно популярно мото в йога, което дава пълна свобода и се доверява на вътрешната мъдрост на тялото ни. Не е нужно да сме специално подготвени, не ни е нужен опит в каквато и да е форма на танц. Не ни е нужно „съвършеното“ според съвременните ни представи тяло. За йога всяко тяло е напълно съвършено и уникално.

От древни времена е било известно дълбоко терапевтичното въздействие на танца за човека. Всяка емоционална травма се запечатва в тялото ни и създава блокажи. Това променя начина, по който дишаме, по който се движим, по който изразяваме себе си. Изтласкана дълбоко в несъзнаваното тази емоция въздейства върху поведението ни. Един от начините да променим това е чрез свободния танц, в който позволяваме на тялото да води ума.

По време на практиката ни ще се насладим на тази забравена свобода от правила и оценки, ще си позволим отново да приемем тялото си и да послушаме първичната му мъдрост. Раздвижването на тялото води и до раздвижване на енергията, която сме. А веднъж раздвижена за нас е много по-лесно да навлезем в състояние на медитация без усилие. Освобождаването на движенията ни води и до освобождаване на нашето общуване с хората и със самите себе си.

За да можем напълно и без притеснение да се потопим в усещанията си практиката се провежда със затворени очи, а още по-добре с маска или шал. Ще са ви необходими още удобни дрехи, лист и химикал.

Водещ – ПремпалКаур, сертифициран второ ниво учител по кундалини йога.

Цена за участие: 14 лв.

Тел. за записване: 0886 72 88 17 – Галя