КУНДАЛИНИ ЙОГА ЗА НАЧИНАЕЩИ

Начало: 17.09.2019 г./вторник/ от 18:00 до 19:00 часа
Място: студио „Мандала”, в сградата на Проектантска организация – гр.Бургас, бул. Стефан Стамболов №120, ет. 3
Дни на провеждане на практиките: Вторник – за начинаещи

В сряда от 18:00 часа се провежда Кундалини йога целогодишно.
Водещ: Премпал Каур


Този курс е предназначен за начинаещи в кундалини йога, но ще е от полза и за по-напреднали практикуващи. Курсът включва 8 урока по кундалини йога по системата на Йоги Баджан с продължителност от 60 минути.
Кундалини йога е йога на осъзнаването. Чрез практикуването й ние повишаваме своето осъзнаване, или казано по друг начин честотата на вибрацията ни. По време на целия урок вниманието се насочва навътре, към ставащото в нашето тяло, ум, емоции.
КАКВО ВКЛЮЧВА ВСЕКИ КЛАС:
КРИЯ: Крия означава действие. В кундалини йога така се нарича точно определена последователност от упражнения /асани/, които водят до конкретен, предвидим резултат. Този резултат е осезаем почти на физическо ниво, още по време на урока. В кундалини йога са обединени стотици крии с различен акцент, макар че всяка една от тях е завършена и самодостатъчна. В този курс ще включим крии, които са подходящи за начинаещи, а за хората с опит ще бъде предизвикателство тяхното перфектно изпълнение.
ПРАНАЯМА: Ако не владеем дишането си не владеем живота си. Във всеки урок, съгласно традицията ще бъде включена и пранаяма. Ще бъдат подробно обяснени базовите дихателни техники в кундалини йога – огнено дишане, дълбоко дишане, ситалипранаям, пранаямза емоционален баланс, както и много други.
МЕДИТАЦИЯ: В класа по кундалини йога една от целите на физическата крия е да ни подготви за медитацията. Във всеки урок ще бъде включена различна медитация, за да придобиете опитност и да изберете най-подходящата за вас. Чрез медитацията ние опознаваме различните страни на своя ум и развиваме своя неутрален ум. Едно от определенията за йоги е човек, който е отвъд дуалностите.
МАНТРА: Ман означава ум, а тран – вълна. Чрез мантрите се променя честотата на ума, т.е на мозъчните вълни. В кундалини йога се използват много често практики с мантра. Понякога те са част от крията, а понякога са основата на медитацията. Понякога се изпълняват наум, но по-често – нависок глас. Всеки урок започва и завършва с мантра, като символ на създаване на свещено пространство-време за практикуването. Мантрите са изключително ефикасно и лесно средство за навлизане в състояние на медитация.
РЕЛАКСАЦИЯ: По традиция всеки урок завършва с дълбока релаксация. Целта е интегриране и запазване на достигнатото състояние.

Водещ: Премпал Каур, сертифицират второ ниво учител по кундалини йога, завършила школата „Амритнам Саровар“ на учителя Карта Сингх.

Записване за участие в курса и цени:
Записването става с обаждане на един от посочените по-долу телефони и заплащане на таксата за курса/до 16.09.2019 г./ която е в размер на 56 лв. /8 практики/

За записване и информация:
0886 72 88 17 – Галина
0883 36 25 54 – Богдан Героев