Ден и час: всеки вторник и четвъртък от 9:00ч.
Място: студио „Анахата“. ет. 6
Водещ: Гергана
Начало: 1 октомври(вторник)

*Следобедна опция – петък – 17:45ч. с Лиляна в студио „Самхита“, ет. 3
 
Метода ПИЛАТЕС за трениране на тялото – уникална система от упражнения за разтягане и за сила, укрепване и тонизиране на мускулите, подобряване на стойката, сливане в едно на ума и тялото и подобряване на фигурата. Философията на метода се съсредоточава върху приучването на ума и тялото да работят заедно за постигане на целта – блестяща цялостна физическа форма.
„След десет тренировки ще почувствате разликата, след двадесет – ще видите резултатите, след тридесет – ще имате съвършено ново тяло“- Джоузеф Пилатес
В тези класове се разучат различни комплекси от упражнения – на земя, изправен стоеж, с тежести, топки и др. Ще се допълват плавно, следвайки темпото на групата.
Как ПИЛАТЕС ни въздейства:
„Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастието” – посредством визуализации, физическо укрепване и разтягане на тялото си възвръщаме будността на ума и подобряваме оросяването на мозъчните клетки. Този възроден дух на мисъл и движение е първата стъпка към преодоляване на стреса, към изящество на движенията, към удоволствие от живота.
Преодоляване на стреса и умората – ако не се грижим за тялото си няма как да се чувстваме добре. Лоша стойка, нарушено равновесие и неправилно дишане са част от причините за умора и стрес. Най-напред трябва да се научим правилно да укрепим и контролираме мускулите си, преди да ги подложим на натоварванията на всекидневния живот.
Използване на визуални образи за ангажиране на ума и тялото – посредством визуални метафори можем подсъзнателно да вкараме в действие мускулите без да познаваме тяхното устройство и функциониране.
Методът Пилатес черпи от много и разнообразни стилове на упражнения, от китайска акробатика до йога, но има няколко основни принципа, които обединяват всички тези елементи под името ПИЛАТЕС. И теса:
  • Концентрация – тя е ключът към осъществяването на връзката между ума и тялото.
  • Контрол – той означава да не допускате случайни, безразборни движения. Всяко движение има предназначение.
  • Центърът – в него има голяма група мускули(корем, кръст, ханш и седалище).
  • Плавност – с нея се изпълняват движенията. Набляга се на изяществото на движението, вместо на скоростта.
  • Прецизност – всяко движение има предназначение. Всяко указание е решаващо за успеха на цялото.
  • Дишане – когато вдишвате и издишвате напълно, вие изхвърляте застоялия въздух и отровните газове от дълбините на белите си дробове и изпълвате тялото си с чист въздух.
  • Въображение – умът действа по загадъчен начин и една от особеностите му е способността да генерира визуални образи, които тялото да следва.
  • Интуиция- ако нещо ви причинява болка – Не го правете!
Постепенно ще се научите да усещате ефикасността на упражненията, докато ги изпълнявате, и така ще постигнете ЖЕЛАНИТЕ РЕЗУЛАТИ!
 
Продължителност: 60мин.
 
*За материала използван източник: Из Метода Пилатес на Брук Сайлър
 
Тел. за контакт:
0888 010056 – Гери
0899 542075 – Лили
 
Цена:
– Еднократно посещение – 12лв.
– С карта на Хридая – 9 лв.
Работим с карти „Мултиспорт“ и „Кулфит“.