Пауър йога – Февруари – месец на Любовта към себе си!

Мини курс от 8 практики, насочени към нашия вътрешен свят!

Начало: 7 февруари 2023г.

Ден и час: вторник и четвъртък от 19:00 – 20:15ч.

Място: студио „Самхита“, ет. 3

Водещ: Лили Русева

В днешното забързано ежедневие често забравяме за себе си и своите нужди. Задачите и ангажиментите, които трябва да свършим са много повече от времето, с което разполагаме. Идва един момент, в който тялото и душата просто отказват, започват да дават тревожни сигнали и си искат своето… своето време, вдъхновение и грижа. Единствения човек, който може да се погрижи за Вас сте самите ВИЕ!!!

Февруари е известен като „месецът на любовта“.. Любов към ближния, към децата, а всъщност забравяме за любовта към себе си!

Началото на новата година също може да бъде „тежко бреме“, ако сме на кръстопът и не знаем на къде да поемем… и точно сега е времето да погледнем към нашия вътрешен свят, времето, в което да помислим за нашите мечти и да започнем да ги осъществяваме. Рамките, които сами се поставяме са в ума ни. Няма железни решетки, а умствени…и само с нужните техники, ще успеем да ги преодолеем.

В този „мини курс“ ще обърнем внимание на СЕБЕ СИ!

Нашето тяло има нужда от движение, за да се чувства добре в кожата си, а душата има нужда от духовна храна, за да може да полети…

Какво да очаквате?

  • Всяка практика включва характерни за стила асани – воини, тояги, триъгълници, техните варианти, преходът „виняса“ и др.
  • Акцент на часовете ще бъдат:
    • Специално подбрана Пауър йога комбинация върху определена група пози,
    • Мудра – тематична техника с ръцете или тялото
    • Притча(кратка поучителна история) или Мотивационна мисъл на деня.
    • Пранаяма (дихателна техника).
    • Релаксация/Йога Нидра;

Още информация за стила:

Пауър йога е красива с преливането от поза в поза, а умът е ангажиран с мисъл към потока от движение, дишане и концентрация. Редовното практикуване ни дава гъвкавост и извайва тялото по много елегантен начин, учи ни на издръжливост, упоритост и търпение.

Основната отличителна черта в стила Пауър йога е, че при нея няма стриктно спазвана последователност на асаните. Това означава, че комбинациите от упражнения в две последователни практики, могат да бъдат напълно различни. За разлика от класическата йога, тук отделните пози са свързани една с друга чрез плавен преход – флоу (поток, преливане). Може да има повторения и задържане, но цялата последователност от движения е обединена във флоу от асани, който може да се изпълнява няколко пъти последователно. Идеята е да успеем да се потопим изцяло в практиката, в позата, да ангажираме ума, да комбинираме дишане и движение.

За кого е подходящ стилът Пауър йога:

– Пауър йога е модерен, съвременен стил йога, който е удачен за активни хора, нуждаещи се от динамично физическо натоварване. Тя укрепва тялото, прави го силно и издръжливо, повишава мускулния тонус, повишава имунитета на организма, заздравява и подобрява подвижността на ставите, подобрява кръвообращението и храносмилането, повишава устойчивостта на организма към умора тревоги и депресии, прави ни жизнени, енергични и щастливи. Пауър йога премахва токсините чрез потта, отделяна по време на практиката, и засилва имунната система. Чрез различните асани се развива сила и издръжливост, използвайки собствената тежест на тялото. По време на релаксацията се постига усещане за вътрешен мир и спокойствие на всеки един мускул от тялото.

Водещ:
– Лили Русева (Лакшми Деви) – Сертифициран йога инструктор в йога център „Хридая“ и Масажист.
Започнах да се занимавам с йога през 2003г. в „Хридая“. За мен йога е начин на живот. Тя е изкуството, в което успях да намеря своето място. Тя е нещо ценно и незаменимо, също както въздуха, който дишам. Благодарение на йога откривам красотата в малките неща, наслаждавам се на настоящия момент, виждам смисъл във всяко преживяване било то лошо или добро и смятам, че тя ме прави по-добър човек и определено промени моя вътрешен и външен свят!

Цена:

Едн. Посещение – 13лв.

Карта за 4 практики – 38лв.

Карта за 8 практики – 64лв.

Работим и с карти – Мултиспорт!

Тел. За контакт:
Лили – 0899 54 20 75